14 Şubat 2008 Perşembe

7.AY ULTRASON

Doblerde aldığımız bu görüntüyü doğduğu zamanki fotoları ile karşılaştırınca ne kadar benzediğini görebilirsiniz.

9 Şubat 2008 Cumartesi

7. AYIM

Günler bir türlü geçmek bilmiyor. İşyerinde kendime takvim yaptım geri sayıyorum hergün. Ayrıca bir reflü şikayetim varki anlatamam. Devamlı mide çıkışımda bir yanma var. Dik oturmazsam dahada artıyor. İş yerinde ağrım olmasın diye hiç oturmak istemiyorum, devamlı ayaktayım. İşlerde feci yoğun ....

6. AYIM

Artık göbişimin şekli biraz daha iyi gibi. İlk başlarda sarkık bir göbeğe benziyordu da:))) Kıyafet açısından şanslı sayılırım çünkü benim hamileliğim sırasında robadan bluzlar çok modaydı.  
Hala bebişimin odası için herhangi birşey yapmadık. Sadece bir kaç tulum aldım o kadar. Onları da açıp açıp bakıyorum. Odasının rengini lila yapmak istiyorum. Yer için ise halı pek iyi değil diyorlar ama ben halıyı çok seviyorum oldum olası. Bukle tarzı çok tüylenmiyen bir halı olabilir ama tabi parkede yapabilirim. Ama mobilyaları natural ağaç düşündüğüm için yer ağaç mobilyalar ağaç bunaltıcı olabilir.
Kardımdaki beyfendi kıpırdanmaya başladı artık. İlk seferinde 19 haftalıkken işyerinde karnımda bir balığın kıvrılarak kaydığını hissettim. Çok özel bir andı. Hoş onun kıpırdanışları hep çok özel.
Bu ay doblere girdim. Bebişimin organları kontrol edilecekmiş. Bu doblerden bir adet oğlumun vesikalığı ile çıktık. Resmen yüzü belli. Çok mutluyum.

5.AYIM





Fotoğrafta 5 aylık hamileyim ama bundan önce de karnım pek belli olmuyordu. İlk üç ay bir önceki düşük tecrübemden dolayı çok dikkat ettim kendime. Hatta fazla dikkat ettiğim için bir anda 52 kg dan 57 kg a fırladım, sanırım 5 aylıkken 60 kg olmuştum. Benim gibi iştahsız bir insan canavara dönüşmüştü. Mide bulantım vardı aralarda ama çıkarmam yoktu. Ağzımda devamlı metalik bir tatla dolaşıyordum. Kıyafetlerimin belleri artık kapanmıyordu. Bir adet hamile pantalonu aldım onun dışında kendi pantolonlarımı tadil ettim.
12 haftalık kontrolümde 2 li test için ense kalınlığı ölçülecekti. Bu nedenle düzgün pozisyonda olması gerekiyordu bebişimin ve onu uyandırmamız gerekiyordu. Doktor tatlı birşey yememi istemişti. Bisküviyi ağzıma attıktan 30 sn sonra kıvrılmaya ellerini başına çekip indirmeye başlamıştı .Bu esnada oğluşum pipisini gösterdi. Çok heyecanlanmıştık. Aslında kız istememe rağmen oğlan olmasına da çok mutlu olmuştum. Artık daha gerçekti benim için. 
16 haftalıkken 3 lü test oldum. Sonuca doktor normal dediği halde 3 lü testin altında yazan papaa değerinin yüksek çıkmasına takılıp günlerce internette dolanıp durmuştum. Ondan sonra zaten sağlık konusunda internete çok girmemeye başladım. Çünkü insan bu kadar site gezince yakında öleceğine bile inanabilir:))) 
Sonunda doğum yapacağım doktoru ve hastaneyi seçmiştim(18. hafta). Evimize 1 saat uzaklıktaki 9 eylül hastanesi ve o hastanenin döner sermayesinde çalışan bir yardımçı doçent. İlk muayenede eşimin down sendromlu kuzenini ileri sürerek beni paldır küldür amniyosenteze aldı, ne olduğunu anlamadan karnımdan su aldılar. Daha sonraya randevu verseydi heralde daha çok endişelenirdim ama o da yetti korkudan dudağım uçukladı. Ama gerçekten hiç hissetmedim iğneyi. Çok çabuk oldu bitti. Sonuç normal çıktı:)))




HAMİLE PANTOLONU YAPMA
Bir iki beden bol gelen pantolonlarınızı ayırın ve onların rengine uygun esnek kumaşlar bulun. Yada en iyisi pazardan pantolonunuza uygun tayt veya ince bir eşorfman alın. Böylece bel kısmının lastiğini dikmek zorunda kalmazsınız. Yaz ise ince penye eşorfmanlar , kış ise ucuz bereler kullanabilirsiniz. Dikmeye gelince elde de dikebilirsiniz. Ama göbişinizin tazziğine dayanacak kadar sağlam olmalı tabi. Eski pantalonunuzun bel kısımının yanlarından 4 parmak altından eğer önden fermuarlı ise fermuarın bittiği noktaya doğru üçgen şeklinde pantolonun karın kısmını kesip çıkarın . Sonra bu kestiğiniz parçayı patron olarak kullanın. Seçtiğiniz kumaşın kenarlarında dikiş için 1 cm pay bırakın ve eğer penye eşorfman kullanacaksanız onun karın kısmına koyarak kesin. Bel kısmını göbişinizin büyüklüğüne göre biraz daha bol bırakabilirsiniz ama alt taraf ve yanlar patrona uygun olmalıdır. Zaten genelde uzun bluzlar giyildiği için dikişin güzelliği çok önemli olmuyor inanın. Ben bu şeklide 7 ay idare ettim sonra bir tane harbi hamile pantolonu almak zorunda kaldım :))))











TURAN AİLESİ



İKİNCİ HAMİLELİĞİM
Doktorum bebek çalışmalarına 3 ay ara vermemi söylemişti. Düşüğü şubat ayında yapmıştım yani mayıs ayında en erken tekrar hamile kalabilirdim. Bu arada etrafımdaki bebek isteyen arkadaşlarım birer birer hamile kalmaya başlamıştı. Onlar için sevinirken bir yandan içimde burukluk vardı. Daha ilginci bu arkadaşlarımın ikisi de düşük yaptı. Birisi bir regl gördükten sonra diğeri ise hiç regl görmeden tekrar hamile kaldılar. Mayıs ayı gelmeden iki arkadaşım da iki kere hamile kalmıştı ve ben hala 3 aylık nadasımdaydım. Mayıs ayından sonra her ay 30. gün koşturup test yapıyordum ve sonuç negatif = benim moralim negatifti. 2007 Ağustos ayında yıllık izne çıkarken bir arkadaşımın tavsiyesiyle adaçayı ve civanperçemi karışımı bir çaya başladım. Sabah akşam bunlardan birer tutamı fincanda demleyip içiyordum. Önce Giresun sonra Bozcaada ve en son Alaçatı olacak şekilde muhteşem bir tatil yaptım. Tam yumurtlama zamanım Bozcaada ya denk gelmişti. Alaçatı'ya geldiğimizde hamile kalmış olabilirdim ama umursamadım artık. Aylardır bu tatili iple çekiyordum , kesin yine hamile kalmayacaktım. Tatilimi özgür geçirmek istiyordum. Günde 6 saat sörf yaptım. Sörf yaptım diyorum ama hala acemi sayılırım. Dolayısıyla her turda 2-3 kere düşüyor, insanlarla çarpışıyor, oramı buramı borda çarpıyordum. Yani hamile kalsam kesin düşük yaparım diyordum umursamıyordum. 
Tatil dönüşü son sürat işlere giriştim. Bir hafta sonra daha gecikmem olmadan gizli gizli evde test yaptım . Çünkü eşim kızıyordu bu şekilde piskopata bağlamama. Neyse testi yaptım ve bir kenara bıraktım, o sırada kağıtlarını topluyordum. Süre dolmaya yakın elime aldım baktım yok birşey ufff sinir oldum ama alışmıştım bu sonucu görmeye .Tam ortalıktaki kağıtları toplayıp atıcakken bir baktım hafif bir renk var . Dedim yok içerisi loş kesin uyduruyorum dedim sonra bekledikçe belirginleşti. Çok açık pembeydi ama evet pembeydi. Bayılacak gibi oldum. İçeri koştum eşime gösterdim. Gidip bir test daha almasını istedim ve onu da yaptım onda da pembelik oldu. Tamam kesin hamileydim. O gece uykumda uyanıp uyanıp bunun rüya olmadığını hatırlayıp heyecanlanmıştım..... 


Herkesin sağlıkla o duyguyu yaşamasını isterim....
















İLK HAMİLELİĞİM VE DÜŞÜK YAPMAM
6 yıllık evlilikten sonra artık bir bebeğimiz olsun istiyorduk. Bir İtalya tatilinden sonra çalışmalara başladık. İnternetten ve doktoumdan öğrendiğim üzere, tahmini regl tarihimden 14 gün önce yumurtlama olduğunu biliyordum. O günlerde, gün aşırı birliktelikle çalışmalara başlamıştık:)) Yılbaşı tatili için İzmir'den Lüleburgaz'a gittiğimiz günlerde hamile kaldığımı bilmiyordum. İçkili bir yılbaşı gecesinden sonra döndüğümüzde 5 gün gecikme olduğunu farkettim. Ucuz gebelik testlerinden birini yaptığımda çok şaşırdım. 6 ay sonunda hamile kalmıştım. İşyerinde kimseye söylemedim önce ama 7 haftalık hamile iken işyerinde sabah kahvelerine ve öğlen sporlarına katılmamam arkadaşlarımca şüphe topladı. Birgün açıkça sorduklarında yalan söyleyemedim.
Açıkçası hamileliğe pek hazır hissetmiyordum kendimi. 31 yaşındaydım , çok gezmeli eğlenceli bir hayattan birdenbire eve mahkum olmak zoruma gidiyordu ama heyecanlıydım. 8 haftalık kontrolüme gittiğimizde kalp atışlarını gördük. Eşim çok şaşırmıştı. Bu kadar küçük birşeyin kalbinin atması tuhafına gitmişti. Fakat doktor olması gereken boydan 2 hafta geride olduğunu söyledi. Bir hafta sonra kahverengi lekelenmem oldu ve bir iki gün sonra kanamaya dönüştü. Doktor progesteron iğne olmamı söyledi. Ama kanamam durmadı ve gece deli karın ağrısıyla ege üniversitesine koşturduk. Ultrasonda içerde canlı bir şeyin kalmadığını, vajina boyunda cenini aldıklarını söyledi. Kan pıhtısı şeklindeki cenini patalojiye verdik(sonuçta birşey çıkmadı). Acildeki doktorlar kürtaj olmamı söylediler ama doktorumu aradıklarında rahim kaslarını çalıştıran bir ilaç almamı söylemiş. Ve o gece eve gittik. Nedense bir haftalık yok kanamam oldu yok düşük mü yapacam sıkıntısından sonra, bu işten kurtulmak beni rahatlatmıştı. Bir  hafta sonra kanamam durdu ve normal hayatıma döndüm. Ama 2 hafta sonra kanamam tekrar başladı doktorum kürtaj olmam gerektiğini, içeride hala gebelikten kalma dokular kaldığını söyledi. Çok bunalmıştım. Bebek falan istemiyorum sadece sağlığıma tekrar kavuşmak istiyordum. Neyse ilk düşük yaptığım gece ege üniversitesinde emekli sandığının karşılacağı kürtajı doktorumun tercihi ile özel hastanede , 500 ytl karşılığında oldum. Doktora neden başta kürtaj olmadan gönderdiniz eve diye sorunca "o zaman rahmin çok hassastı ve üniversite şartlarında yeterince iyi olmazdı" gibi bahaneler sundu bana. Neyse, 15 dakikalık narkoz ve uyandığımda regl ağrısı gibi bir sancı ile kürtaj olayını bitirdim. Çok sinir bozucuydu.... Birkaç gün baş dönmesi ve halsizlikten sonra sağlığıma kavuştum.